جستجو
صفحه اصلی دسته بندی تعرفه ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی تعرفه ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 45519
بازديد امروز: 20758
ميانگين بازدید: 34839
بازديد کل: 139,133,748
70 درصد سفره های آبهای زیر زمینی کشور رو به کاهش است (پنج شنبه 1393/02/04)

ایرنا:
معاون دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت:70 درصد سفره های آب زیر زمینی کشور از حدود 10 تا 15سال گذشته تا کنون روبه کاهش هستند.

تورج فتحی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت:این کاهش یعنی اینکه سطح آب سفره های زیر زمینی و آبخوان های آب شیرین در کشور رو به کاهش است.

وی افزود:آن چیزی که به عنوان بحران دریاچه ارومیه از آن یاد می شود چند برابر آن در زیر زمین در حال وقوع است و علت آن استفاده بی رویه از منابع آب شیرین در کشور است.

وی که متخصص امور آب است ادامه داد:در واقع مصرف بی رویه از منابع آبی موجب شد توازن بین تخلیه و تغذیه منابع به هم بخورد؛ سفره های زیر زمینی با بارندگی به طور طبیعی تغذیه می شوند حال اگر این میان میزان برداشت بیشتر از تغذیه باشد دیگر فرصتی برای جبران مصرف منابع باقی نمی ماند، شرایط کنونی منابع آبی کشور ما این گونه است.

فتحی افزود: همچنین میزان تبخیر در کشور ما بین 2 تا 4 متر متغیر است که این میزان بسیار بالاست به طوری که از میزان 411 میلیارد متر مکعب بارندگی سالانه در کشور 297 میلیارد متر مکعب آن تبخیر می شود.

وی گفت:بر اساس معیارهای جهانی میزان آب شیرین قابل دسترس برای هر نفر در سال هزار و 700 متر مکعب پیش بینی شده است که این میزان در کشور ما حدود هزار و 400 متر مکعب است.

فتحی افزود: اگر این میزان بالاتر باشد یعنی آن منطقه یا کشور از نظر منابع آبی مشکلی ندارد اما اگر برعکس باشد یعنی منابع آبی آن منطقه دارای محدویت است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال کشوری مانند مجارستان که سالانه بالای 700 تا 800 میلمیتر بارندگی دارد سرانه آب قابل دسترس آنها بیشتر از 9 هزار متر مکعب بر نفر است اما در کشور ما این میزان حتی کمتر از استاندارد هزار و 700 متر مکعب است.

فتحی ادامه داد: البته سرانه آب هر کشور به میزان جمعیت آن نیز بستگی دارد با این حساب با توجه به جمعیت کشور و منابع آبی ، کمتر از استاندارد جهانی است.

وی با بیان اینکه میانگین بارندگی در کشور250 میلیمتر در سال است گفت:همین که پایین تر از استاندارد جهانی هستیم نشان می دهد که در شرایط تنش آبی قرار داریم که باید با مدیریت صحیح مانع از ورود این شرایط به شرایط بحران آبی شویم.

معاون دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست افزود: البته شرایط سرانه آب در نقاط مختلف کشور متفاوت است به عنوان مثال در استانی مانند گیلان سرانه مصرف 2 هزار و 100 متر مکعب است در حالی که در استان خراسان جنوبی سرانه مصرف بین 550 تا 600 میلیمتر است.

وی گفت:از آنجا که ایران کشوری با اقلیمی خشک و نیمه خشک است؛ شاخص سرانه آبی که می تواند در دسترس مردم قرار گیرد پایین تر از حد معیارهای جهانی شناخته شده است بنابراین وقتی پایین تر ازمعیار جهانی قرار داریم باید منابع آب به درستی مدیریت شوند تا از شرایط تنش آبی به بحران آبی تبدیل نشود، از این رو مدیریت منابع آب از اهمیت زیادی برخوردار است.

فتحی تاکید کرد: مثلا آلوده کردن آب و یا مصرف نادرست شرایط را بدتر می کند از این رو باید سعی کنیم مسایلی را که به سوء مدیریت در منابع آب بر می گردد، جبران کنیم.

وی گفت: متاسفانه اکنون در برخی از استان های جنوبی کشور مانند مناطقی از استان فارس، هرمزگان و کرمان آب شیرین قابل شرب وجود ندارد، یعنی هرچه آب زیر زمین بوده پمپاژ و مصرف شده است و دشت هایی در آن مناطق وجود دارند که آبشان شور و لب شور ( آب چاه ) شده و دیگر قابل شرب نیست.

معاون دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست افزود:اکنون شرکت های آب و فاضلاب آن مناطق آبهای شور یا لب شور را با دستگاه های آب شیرین کن قابل شرب می کنند و بعد از تصفیه به مردم می رسانند.

وی ادامه داد:در مناطقی که این شرایط به وجود آمده یعنی سرانه آب به شدت پایین آمده است و در جایی که آب شیرین قابل دسترس وجود نداشته باشد، یعنی سرانه استاندارد در آنجا صفر است که یعنی بحران آب آن منطقه را فرا گرفته است.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.