جستجو
صفحه اصلی دسته بندی تعرفه ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی تعرفه ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 45520
بازديد امروز: 27694
ميانگين بازدید: 35647
بازديد کل: 138,918,295
فرمول محاسبه یارانه سود تسهیلات عقود مشارکتی و مبادله‌ای ابلاغ شد (دوشنبه 1393/04/30)

خبرگزاری فارس:
بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌ها و موسسات اعتباری فرمول محاسبه یارانه سود تسهیلات عقود مشارکتی و مبادله‌ای را ابلاغ کرد.
 
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به بانک‌ها و موسسات اعتباری نحوه محاسبه یارانه سود تسهیلات در عقود مشارکتی را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: احتراماً، همان‌گونه که استحضار دارند حسب مصوبات قانونی برخی از تسهیلات اعطایی به طیفی از اقشار جامعه مشمول پرداخت یارانه سود تسهیلات توسط دولت می‌شود. نظر به ابهامات موجود و سؤالات مطروحه برخی بانک‌ها در خصوص نحوه محاسبه یارانه سود تسهیلات، مراتب مورد بررسی قرار گرفت و نهایتاً موضوع در هفتمین جلسه مورخ 27/3/1393 کمیسیون مقررات و نظارت مؤسسات اعتباری مطرح و به شرح ذیل به تصویب رسید:

الف- نحوه محاسبه یارانه سود (سود سهم دولت) در عقود مشارکتی:

از آنجا که در عقود مشارکتی، نرخ سود مورد انتظار، صرفاً مبنایی جهت اخذ تصمیم در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش مشارکت بانک در طرح پیشنهادی متقاضی است، به گونه‌ای که سهم سود بانک از سود پیش‌بینی شده موضوع مشارکت، از حداقل سود مورد انتظار تعیین شده توسط شورای پول و اعتبار نباید کمتر باشد و در خاتمه طرح نیز، صرف‌نظر از آن چه پیشتر به عنوان نرخ مبنا (نرخ سود مورد انتظار) تعیین شده است، سهم بانک از ارزش افزوده طرح متناسب با درصد سود توافق و تعیین شده در قرارداد، محاسبه می‌شود.

از این رو قاعدتاً یارانه سود تسهیلات نیز در عقود مشارکتی، صرفاً در خاتمه قرارداد قابل محاسبه بوده و از پروژه‌ای به پروژه دیگر بسته به بازده طرح متفاوت می‌باشد. بر همین اساس فرمول محاسبه یارانه سود (سود سهم دولت) در تسهیلات بانکی، به شرح ذیل خواهد بود:

اجزای فرمول فوق به شرح ذیل محاسبه می‌شود‌:

Eb=E*Rb

r مساوی با R تقسیم بر N

پارامترهای مورد استفاده در فرمول‌های فوق‌الذکر به شرح ذیل تعریف می‌شود:

یارانه تسهیلات مشارکتی: S

سهم بانک از ارزش افزوده پروژه: Eb

آورده بانک: Cb

ارزش روز پروژه: V

قیمت تمام شده طرح: C

سود مشارکت (ارزش افزوده پروژه): E

درصد/ نسبت سهم بانک از سود پروژه: Rb

نرخ یارانه (نرخ سود سهم دولت): rg

نرخ سود سهم متقاضی به موجب مفاد مصوبه هیأت دولت/ وزیران: ra

نرخ بازده پروژه در طی دوره مشارکت: R

نرخ بازده سالانه پروژه (نرخ سود تسهیلات مشارکتی): r

دوره مشارکت به سال: N

ب- نحوه محاسبه یارانه سود (سود سهم دولت) در عقود مبادله‌ای:

در تسهیلات مبادله‌ای، نرخ سود سهم مشتری را در فرمول «نحوه محاسبه اقساط در عقود با بازدهی معین، مصوب شورای پول و اعتبار» (موضوع بخشنامه شماره م ب/ 1521 مورخ 18/4/1386) منظور کرده و پس از محاسبه سود و اقساط مشتری، بر اساس نرخ سود سهم دولت و به مأخذ مانده تسهیلات، سود سهم دولت را تعیین می‌نماییم.

شایان ذکر است در مواردی که تسهیلات مشارکت‌ مدنی به فروش اقساطی تبدیل می‌شود نحوه محاسبه مبلغ تسهیلات فروش اقساطی به شرح ذیل خواهد بود:

مبلغ تسهیلات فروش اقساطی در خاتمه قرارداد مشارکت مدنی، از مجموع «آورده بانک» و «سهم بانک از سود پروژه پس از کسر یارانه سود» حاصل می‌شود.

این بخشنامه از تاریخ صدور، لازم‌الاجرا و جایگزین بخشنامه شماره 88608/91 مورخ 8/4/1391 این بانک می‌شود. از این رو، خواهشمند است دستور فرمایند مراتب به قید تسریع، به همه واحدهای ذیربط ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت شود.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.