جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 46301
بازديد امروز: 20959
ميانگين بازدید: 47057
بازديد کل: 160,472,164
دلایل اصلی قرار گرفتن عراق در صدر جدول صادرات ایران (سه شنبه 1399/09/11)

ایسنا:
عضو اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: افزایش ۲۵ درصدی صادرات ایران در ماه گذشته به عراق باعث شده این کشور به عنوان اصلی‌ترین وارد کننده کالاهای غیرنفتی از ایران شناخته شود.

علی شریعتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال‌های گذشته همواره چین به عنوان اصلی‌ترین وارد کننده کالا از ایران مطرح شد بخش مهمی از صادرات ما به چین کالاهای پتروشیمی و محصولات با ارزش افزوده بالاتر بودند. از این‌رو باید کارشناسان این حوزه نظر بدهند که دلیل پایین آمدن صادرات به چین چه بوده است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت صادرات کالاهای ایرانی به عراق توضیح داد: در ماه‌های ابتدایی سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا مرزهای مشترک میان دو کشور برای مدتی بسته شد که همین مساله به کاهش صادرات ایران به عراق منجر شد. در ماه‌های بعد اما فعالیت‌های مرزها از سر گرفته شد و حتی ما شاهد رشد صادرات در بعضی ماه‌ها بودیم.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در کنار آن بخش مهمی از تقاضا در جامعه عراق وابسته به حقوقی است که دولت برای مردم این کشور می‌ریزد این حقوق در ماه‌های گذشته تاخیر داشت اما اخیرا بهبودی نسبی در مسیر اجرای آن دیده می‌شود که این مساله نیز ظرفیت‌های صادراتی ایران را افزایش می‌دهد.

شریعتی با اشاره به ظرفیت بالای بازار عراق برای کالاهای ایرانی بیان کرد: اگر صادرات ما در ماه‌های گذشته افزایش یافته به دلیل یک برنامه ریزی مدون یا تغییر جدی در فرآیند صادرات نبوده است بلکه عوامل دیگری در این موضوع دست داشته‌اند ما هنوز در زمینه‌هایی مانند بسته‌ بندی یا نحوه‌ی توزیع کالا با مشکلاتی مواجه هستیم که در صورت برطرف کردن آنها امکان افزایش درآمدهای صادراتی در این حوزه وجود دارد.

وی در پاسخ به این سوال که چه میزان از صادرات ایران به عراق به شکل ریالی انجام می‌شود، توضیح داد: نظر شخصی من این است که صادرات ریالی اساسا صادرات به شمار نمی‌آید و ما اگر قصد افزایش درآمد داریم باید به صادرات ارزی فکر کنیم. این‌که یک ایرانی محصول خود را در مرز به شکل ریالی به طرف عراقی بفروشد عملا صادراتی انجام نشده است.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: آنچه که صادرکنندگان در بازار عراق از دولت خواسته‌اند تسهیل در شرایط بازگشت ارز و درک موقعیت آنها در بازار کشوری مانند عراق است. در صورتی که این تسهیلات در اختیار صادرکنندگان قرار گیرد می‌توان امیدوار بود که در بازار عراق و کردستان عراق حضور تجار ایرانی قدرت بیشتری پیدا کند.

به گزارش ایسنا، جدیدترین آمار ارائه شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان می‌دهد که در هفت ماهه ابتدایی سال جاری عراق با واردات بیش از ۲۵ درصد از کل کالاهای صادراتی ایران به نخستین مقصد تجاری کشور تبدیل شده است. در سال‌های قبل چین این جایگاه را در اختیار داشت.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.