جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 46173
بازديد امروز: 11256
ميانگين بازدید: 54872
بازديد کل: 155,149,397
فروش بدون نسخه آنتی بیوتیک‌ها ممنوع است (سه شنبه 1400/12/03)

سایت طلا:
از زمان آغاز موج ششم بیماری کرونا میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی نظیر آزیترومایسین در کشور سه برابر شده است در حالی که این دارو در درمان کرونا هیچ تأثیری ندارد.

به گزارش سایت طلا؛ مقاومت میکروبی که به معنای کاهش اثر داروهای ضدمیکروبی بر درمان برخی بیماری‌های عفونی است،؛ این روزها به یکی از چالش‌های بزرگ نظام‌های سلامت جهان تبدیل شده است. یکی از علل مهم بروز مقاومت میکروبی، مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌هاست.

با آغاز موج ششم بیماری کرونا با سویه اومیکرون، بسیاری از بیماران با تصور اینکه سرماخورده‌اند به مصرف آنتی بیوتیک‌هایی نظیر آزیترومایسین روی می‌آورند و بسیاری از پزشکان نیز این دارو را به اشتباه برای بیماران تجویز می‌کنند که این مسئله خطر افزایش مقاومت میکروبی را در کشور بیشتر می‌کند.

اخیراً دبیر کمیته علمی کرونا اذعان کرده کرده که مصرف آزیترومایسین در بهمن ماه 3 برابر شده است.

دکتر فرزانه داستان، نماینده انجمن داروسازان بالینی در کمیته علمی کرونا در گفت‌وگو با تسنیم، ضمن هشدار نسبت به مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها اظهار کرد: بیماری کرونا یک بیماری ویروسی است در حالی که آزیترومایسین روی باکتری‌ها مؤثر است. اوایل شیوع بیماری کرونا مطالعاتی انجام شد که نشان داد آزیترومایسین علاوه بر خاصیت آنتی بیوتیکی خاصیت ضدالتهابی نیز دارد و به دلیل ماهیت التهابی بیماری کرونا، این دارو در اوایل پاندمی تجویز شد؛ در آن زمان گفته می‌شد ترکیب آزیترومایسین با داروهای دیگر مانند "هیدروکسی کلروکین" ممکن است اثربخش باشد اما بعدها که مطالعات کامل شد عملاً هیچ اثربخشی از این دارو در درمان کرونا به اثبات نرسید.

وی افزود: یکی از خطراتی که مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی نظیر آزیترومایسین دارد این است که می‌تواند مقاومت میکروبی و تداخلات دارویی را افزایش دهد. داروی آزیترومایسین می‌تواند عوارض قلبی نیز برجا بگذارد بنابراین صرفاً باید در آن دسته از بیماران مبتلا به کرونا تجویز شود که پزشک در رادیوگرافی قفسه سینه، شواهدی از عفونت‌های باکتریایی را مشاهده کند.

عضو کمیته علمی کرونا در پاسخ به این سؤال که "مردم بر اساس اعتماد به پزشکان داروهای آنتی‌بیوتیکی تجویزشده را مصرف می‌کنند؛ آیا نظارتی بر میزان آنتی بیوتیک‌هایی که یک پزشک تجویز می‌کند وجود دارد؟" تصریح کرد: از آنجا که داروی آزیترومایسین وسیع‌الطیف است؛ فکر نمی‌کنم نظارت سختگیرانه‌ای بر تجویز آن وجود داشته باشد.


وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این‌که «آیا دریافت بدون نسخه آنتی‌بیوتیک‌ها ممنوع است؟» گفت: آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای بدون نسخه نیستند و اگر فروش آزاد آنتی‌بیوتیک در یک داروخانه گزارش شود آن داروخانه متخلف شناخته می‌شود.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.