جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 46119
بازديد امروز: 23873
ميانگين بازدید: 53514
بازديد کل: 154,456,729
کاهش ۴۰ درصد مصرف آب با هوشمندسازی نهالستان‌های منابع طبیعی (سه شنبه 1401/12/09)

ایرنا:
رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: هوشمندسازی آبیاری نهالستان‌های منابع طبیعی کشور به طور متوسط ۴۰ درصد مصرف آب را کاهش می‌دهد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، حمیدرضا سلیمانی افزود: بررسی‌های طرح استفاده از فناوری‌های هوشمند در نهالستان‌های منابع طبیعی کشور انجام شده و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها قرار است این طرح در استان البرز به صورت پایلوت اجرا شود و در صورتی که نتیجه آن قابل قبول باشد در فاز نخست در برخی استان‌های دیگر اجرا خواهد شد.

رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: موضوع استفاده از فناوری‌های هوشمند آبیاری در نهالستان‌های این سازمان با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان که به منظور مدیریت منابع آبی در اسفند سال گذشته مطرح شد و با توجه به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و ضرورت افزایش تولید نهال، می‌طلبد که نهالستان‌ها فعال‌تر و به فناوری‌های نوین و هوشمند آبیاری مجهز شوند.

وی اظهار داشت: به دلیل محدودیت منابع آبی در کشور و چالش‌های مربوط به آن لازم است در عرصه مدیریت منابع آبی در نهالستان‌های کشور بازنگری و بازبینی صورت گیرد.

سلیمانی افزود: برای به‌کارگیری فناوری‌های هوشمند آبیاری در نهالستان‌های جنگلی، تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان را شناسایی کرده‌ایم که اساس کار این فناوری در این شرکت‌ها بیشتر روی دو مولفه مدیریت تبخیر- تعرق گیاه و رطوبت خاک تمرکز دارند.

وی با بیان این که آبیاری هوشمند به طور عمده بر اساس اندازه‌گیری این دو مولفه صورت می‌گیرد، تصریح کرد: پارامترهای محیطی دیگری نیز مانند دما اندازه‌گیری می‌شود و در نهایت هدف این است که آب بر اساس نیاز واقعی و در زمان مناسب در اختیار گیاه قرار گیرد.

سلیمانی در همین حال ابراز امیدواری کرد تا پایان امسال عقد قرارداد برای اجرایی شدن این طرح در استان البرز صورت گیرد و طرح بعدی در ایلام انجام شود.

رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این که عملیاتی کردن طرح استفاده از فناوری‌های هوشمند آبیاری هزینه‌بر است، گفت: هزینه‌های این طرح در قیاس با صرفه‌جویی آبی و مدیریت آب در نهالستان‌ها در شرایط کم‌آبی، معنی‌دار است.

وی ادامه داد: هزینه‌های اجرایی طرح‌های پایلوت در البرز و ایلام از محل اعتبارات سازمان منابع طبیعی تامین می‌شود و در بحث کلان و عمومیت بخشیدن این طرح به سایر نهالستان‌ها از طریق حمایت‌های مالی صنایع و حامیان پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت استفاده خواهیم کرد.

سلیمانی توضیح داد: در طرح استفاده از فناوری‌های هوشمند در نهالستان‌ها از چند فناوری از جمله اینترنت اشیا در کنار سایر فناوری‌های کاربردی بهره خواهیم برد.

وی مدیریت آبیاری بهینه، رشد مناسب نهال‌ها، افزایش بهره‌وری و کیفیت نهال تولید شده و استفاده بهینه از منابع غذایی خاک را از مزیت‌های استفاده از فناوری‌های هوشمند برشمرد.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.