جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 46523
بازديد امروز: 56610
ميانگين بازدید: 60469
بازديد کل: 166,207,268

فقط ۳۰ درصد بازار تجهیزات صنعت نفت در اختیار تولیدکنندگان داخلی است (شنبه 1398/04/15)

خبرگزاری فارس:
مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اینکه به طور ميانگين ۶۴ درصد دانش فنی در زمينه ساخت تجهيزات مورد نياز صنعت نفت و گاز در كشور وجود دارد، اعلام کرد تنها ۳۰ درصد از بازار تأمين این تجهيزات در اختيار سازندگان داخلی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی با موضوع چالش ها و راهکارهای رونق تولید در بخش نفت و گاز، به بررسی وضعیت توان داخل در صنعت نفت و گاز کشور پرداخت.

در بخشی از گزارش این مرکز پژوهشی آمده است: «در صنعت نفت و گاز کشور حدود 1200 قلم کالا وجود دارد که در حدود 200 تا 300 قلم آن، جزء موارد پرمصرف محسوب میشوند و 60 درصد هزینه پروژه‌های نفت و گاز را تشکیل میدهند. با توجه به آمار موجود، به طور میانگین 64 درصد دانش فنی در زمینه ساخت تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت نفت و گاز در کشور وجود دارد. این در حالی است که تنها 30 درصد از بازار تأمین تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت نفت و گاز در اختیار سازندگان داخلی است و این موضوع نشاندهنده سهم پایین بازار ساخت داخل است. با توجه به قدمت 15-40 ساله سازندگان در این حوزه، انتظار میرود که زمینه و شرایط حضور بیشتر این دسته از سازندگان در این بازار بیشتر شود».

*حدود 52 درصد ظرفیت تولیدی سازندگان داخلی در صنعت نفت و گاز بدون استفاده است

در نمودار زیر، ظرفیت سازندگان داخلی صنعت نفت و گاز کشور تا سال 1394 نشان داده شده است:

 



در ادامه گزارش این مرکز پژوهشی آمده است: «با توجه به نمودار 1 ، در حدود 52 درصد ظرفیت تولیدی سازندگان داخلی و فعال در حوزه صنعت نفت و گاز خالی و بدون استفاده است و فقط 30 درصد توان آنها در صنعت نفت و گاز فعال است».

*ارزش اقلام خریدهای خارجی 4 برابر کل اقلام خریدهای داخلی است

مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به  برخی گزارشهای منتشره درباره وضعیت خرید وزارت نفت در بخش داخلی و خارجی از سال 1361 تا 1390 اعلام کرده است: «- کل اقلام خریدهای داخلی شامل 69740 قلم به ارزش 5 هزار و 300 میلیارد تومان است.

- کل اقلام خریدهای خارجی شامل 634447 قلم به ارزش 21 میلیارد دلار است.

همان طور که ملاحظه میشود علیرغم رشد روزافزون خریدها در بخش داخلی، جمع کل ارزش اقلام خریدهای خارجی (با احتساب دلار 1100 تومانی در سالهای مورد بررسی) چهار برابر کل اقلام خریدهای داخلی است. این موضوع نشان میدهد با اینکه اقداماتی برای توسعه ساخت داخل در صنعت نفت و گاز انجام شده است، اما به دلیل نبود همگرایی و گاه تضاد آنها با یکدیگر، کارآیی لازم را نداشته و همچنان بخش قابل توجهی از نیاز صنعت، علیرغم وجود پتانسیل داخلی، از خارج در حال تأمین است».

در ادامه گزارش بازوی کارشناسی مجلس با اشاره به نمودار مرتبط با سطح توانمندی در دانش فنی ساخت، ظرفیت تولید و بازار در اختیار را تا سال 1394، آمده است: «طبق آمار، دانش فنی کشور در حوزه‌های مختلف صنعت نفت و گاز به مراتب بیشتر از ظرفیت تولید و بازار در اختیار بوده که فاصله زیاد بین بازار و دانش فنی و ظرفیت تولید، گویای آن است که استفاده بهینه از ظرفیتهای تولیدی، توانمندیهای فنی و منابع کشور در حوزه تولید تجهیزات و کالاهای مورد نیاز صنعت نفت صورت نمیگیرد. برای مثال دانش فنی در مورد ساخت پکیج کولینگ صنعتی بیش از 80 درصد و ظرفیت تولید آن در حدود 70 درصد است در حالی که بازار در اختیار کمتر از 5 درصد است. بنابراین ارتقای وضعیت به نحوی که وضعیت بازار در این بخش و سایر بخشهایی که بازار به نسبت دانش و ظرفیت تولید، به طور محسوسی کمتر است، میتواند گام مهمی برای رونق تولید در داخل کشور محسوب شود».

 

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.