جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 46513
بازديد امروز: 66051
ميانگين بازدید: 60976
بازديد کل: 166,080,047

اوپکِ زعفران تشکیل می‌شود (جمعه 1398/09/08)

ایرنا:
یک فعال بازار زعفران از راه‌اندازی سازمان جهانی تولید و صادرات زعفران از سوی ایران خبر داد و اظهار داشت: به منظور مدیریت بهتر تولید و صادرات زعفران، نیازمند سازمانی جهانی همچون اوپک هستیم که با تحقق این رویداد، سهم ایران از تجارت جهانی زعفران حداقل ۱۰ برابر می‌شود.

«سید احسان مصطفوی نژاد» امروز (جمعه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: سال‌هاست که از سوی مسوولان مختلف کشور اعلام می‌شود که از حدود هشت میلیارد دلار ارزش تجارت زعفران در دنیا، سهم ایران تنها ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون دلار است که این آمار تاسف بار است.

این صادرکننده نمونه زعفران ادامه داد: برای حل این مشکل و افزایش سهم ایران در تجارت زعفران باید یک سازمان بالادستی همچون اوپک در بازار نفت برای زعفران نیز ایجاد شود که بدون تردید ایران به دلیل سهم خود در تولید زعفران باید متولی این کار باشد.

مصطفوی نژاد با تاکید بر ملی بودن پروژه راه اندازی اوپک زعفران گفت: راه اندازی سازمان جهانی تولید و صادرات زعفران با نام اختصاری «اوسک» که از سازمان جهانی اوپک الگو گرفته است، یک پروژه ملی ایران است و همه فعالان و مسوولان در حوزه زعفران و بخش کشاورزی باید سهمی در آن داشته باشند. از این رو طرح راه اندازی این سازمان برای وزارت جهاد کشاورزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت امور خارجه، نمایندگان مجلس و بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان ارسال شده تا با اعلام نظر هر یک از آنها، طرح نهایی آماده شود.

وی با بیان اینکه باید برای بازار زعفران اهداف بزرگی در سر داشته باشیم تا جایگاه واقعی ایران در این صنعت را بدست آوریم، گفت: در زمینه راه اندازی سازمان جهانی اوسک، بانک جهانی اوسک نیز راه اندازی خواهد شد که در این زمینه نیز مذاکرات با بانک مرکزی در حال انجام است، همچنین بورس زعفران نیز جهانی خواهد شد تا قیمت ها و برندهای زعفران ایران در کل دنیا شناخته شود.

به گفته این کارشناس ارشد بازار زعفران، امروزه برندها از مرزها فراتر رفته و فراملی شده اند به شکلی که برای مثال وقتی به برند سونی، سامسونگ و ... نگاه می کنیم خیلی از افراد حتی از کشور تولیدکننده محصولات این برند اطلاعی ندارند اما برند را به خوبی می شناسند؛ در این زمینه باید زعفران را با نام ایران در دنیا بشناسند که امیدواریم با همکاری همه فعالان بازار زعفران کشور به زودی سازمان جهانی اوسک آغاز بکار کند.

وی ادامه داد: پیش بینی می شود با راه اندازی سازمان جهانی اوسک، سهم ایران از تجارت جهانی زعفران ظرف مدت چند سال ابتدایی از ۴۰۰ میلیون دلار به چهار میلیارد دلار برسد. همچنین یکی دیگر از اقدامات ایران برای رشد تجارت جهانی زعفران، تعیین استاندارد مورد قبول بازار بین المللی است به طوریکه هم اکنون کشورهای اروپایی استانداردهای ما را قبول ندارند اما راه اندازی اوسک این موضوع را نیز تسهیل می کند و سبب می‌شود ایران با استاندارد مورد قبول دنیا نبض بازار و قیمت ها را در دست بگیرد، بورس کالا حقوق کشاورز و مصرف کننده را حفظ می کند.

مصطفوی نژاد در ادامه به نقش بورس کالا در بازار زعفران اشاره کرد و گفت: یکی از اقداماتی که هم اکنون در بازار داخلی زعفران در حال انجام است، تکمیل و توسعه زنجیره ارزش زعفران قبل از تولید با آموزش کشاورزان تا بازخورد از مصرف کننده است که یکی از مهم ترین حلقه های این زنجیره، بورس کالاست که با استانداردسازی، ارزیابی کیفی و کمی، شفافیت در خرید و فروش و عرضه و تقاضا، حقوق کشاورز و مصرف کننده را حفظ می کند.

وی در پایان در خصوص خرید توافقی زعفران از سوی دولت گفت: خرید توافقی زعفران یکی از موفق ترین پروژه های دولت در حوزه حمایت از بازار زعفران طی سال ۹۶ بود که از زمان آغاز این طرح در سال جاری نیز شاهد بهبود قیمت زعفران و شرایط کشاورزان هستیم.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.