جستجو
صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
صنایع و صنوف
صنعت موتورسیکلت و دوچرخه کشاورزی صنعت ورزش صنعت خودرو ماشین سازی و فلزتراش صنعت ساختمان صنعت حفاظت صنعت بسته بندی خدمات پشتیبانی صنعت رنگ، رزین و مواد شیمیایی صنعت دام و طیور صنعت چاپ و کاغذ صنایع دریایی و آبزیان صنعت مواد غذایی صنعت شوینده، بهداشتی و آرایشی ماشین آلات راهسازی صنعت لاستیک و پلاستیک صنعت پزشکی و دارویی صنعت نساجی، پوشاک و چرم صنعت برق صنعت چوب،نئوپان،ام دی اف و روکش های مصنوعی صنعت حمل و نقل صنعت معدن صنعت نفت،گاز و پتروشیمی صنعت آب و فاضلاب صنعت مبلمان صنعت بانک، بیمه و بورس صنعت فرش صنعت لوازم خانگی صنعت کامپیوتروالکترونیک لوستر و لوازم تزئینی صنعت چسب صنعت کاشی سرامیک و چینی بهداشتی صنعت شیرینی و شکلات صنعت گردشگری اتحادیه های سراسرکشور انجمن های ملی سایر صنوف و صنایع
فعال ترین صفحه اصلی دسته بندی ثبت اطلاعات ثبت آگهی آگهی ها درباره ما تماس با ما
مشاهده لیست کامل
اعضای ثبت شده: 46511
بازديد امروز: 8904
ميانگين بازدید: 60976
بازديد کل: 166,022,900

اجرای طرح "ذخیره سوخت گازوئیل در کارت بانکی کشاورزان"/پلاک‌گذاری ۲۵۰هزار کمباین و تراکتور (شنبه 1398/10/21)

ایسنا:
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی از تسهیل توزیع سوخت گازوئیل برای ماشین‌داران در حوزه کشاورزی خبر داد و گفت: درصددیم در کارت بانکی کشاورزانی که صاحب تراکتور و کمباین‌های پلاک‌گذاری شده هستند، سوخت گازوئیل ذخیره شود.

به گزارش ایسنا، کامبیز عباسی امروز در نشست خبری تشریح اولویت‌ها، عملکرد و اقدامات مکانیزاسیون کشاورزی، با بیان این‌که خوشبختانه با تغییر قیمت گازوئیل در بخش کشاورزی مواجه نشدیم، اظهار کرد: ۹۹درصد سوخت مصرفی ماشین‌های کشاورزی گازوئیل است و به دلیل این‌که در حوزه مکانیزاسیون و ماشین‌آلات کشاورزی تغییر  نرخ گازوئیل به وجود نیامد، افزایش قیمت در عملیات کشاورزی ناشی از تغییر قیمت این سوخت نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: ۸ درصد گازوئیل کل کشور در بخش کشاورزی استفاده می‌شود. نیمی از این ۸ درصد در بخش ماشین‌های کشاورزی است. یعنی میانگین ۲ میلیارد تا ۲.۲ میلیارد لیتر گازوئیل در حوزه ماشین‌های کشاورزی و مکانیزاسیون صرف می‌شود و عدم تغییر قیمت این سوخت باعث شد تغییری در خدمات ناشی از ارائه ماشین نداشته باشیم.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: به دنبال تسهیل‌گری از طریق کارت سوخت هستیم و برای اولین بار در فضای کارت بانکی برای بخشی از کشاورزان که تراکتور و کمباین‌هایشان را پلاک‌گذاری کردند، مانند خودرو، سوخت گازوئیل ذخیره می‌شود و کشاورزان دیگر نیازی به ثبت سفارش یا مراجعه به کارتابل وزارت نفت یا وزارت جهاد کشاورزی را ندارند.

وی با بیان این‌که این طرح به صورت پایلوت در استان‌های سمنان، البرز، تهران، کهگلیویه و بویر احمد اجرا شد و سپس به استان‌های دیگر نیز تسری یافت، اظهار کرد: از حوزه سوخت کشور تقاضا داریم کارت سوخت‌های جامعه روستایی و جامعه ماشین‌داران کشاورزی مانند جامعه خودرویی کشور تسری و تکثیر یابد.

 عباسی در ادامه گفت: درحال حاضر ۲۵۰ هزار کمباین و تراکتور در کشور صاحب پلاک شدند و قطعا این ۲۵۰ هزار دستگاه می‌توانند صاحب کارت سوخت شوند. امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۰ همه تراکتور و کمباین‌های کشور پلاک‌گذاری شوند و از وزارت نفت و حوزه سوخت کشور نیز تقاضا داریم زیرساخت‌های توزیع سوخت در بخش کشاورزی اصلاح کنند.

به گفته وی، کشاورزی کشور بدون ماشین و سوخت امکان تولید انبوه محصولات کشاورزی را ندارد و باید به این زیرساخت‌ها جدی‌تر از گذشته توجه شود.

وی اضافه کرد: مکانیزاسیون یکی از فاکتورهای اساسی در تولید اقتصادی محصولات کشاورزی است. بدون ابزار، ماشین آلات  تجهیزات نمی‌توان کشاورزی انبوه داشت. بنابراین در حوزه مکانیزاسیون نیازمند سرمایه، رونق، توسعه و به کارگیری تکنولوژی هستیم و کشاورزان ما نیازمند ابزار روز دنیا برای تکمیل زنجیره‌های تولید هستم.

سرمایه گذاری  ۱۵۰۰ میلیارد تومانی در حوزه مکانیزاسیون کشور

عباسی تصریح کرد: توسعه سرمایه‌گذاری در این بخش از سال ۹۲ در کشور شروع شد. خوشبختانه در سال جاری هم علیرغم تمام نوسانات ناشی از تحریم تغییر سیاست‌های اقتصادی کشور و علیرغم تمام مشکلات نیز  سالی را داشتیم که سرمایه‌گذاری در حوزه مکانیزاسیون از مطلوبیت نسبی برخوردار بود. در سال ۹۸ حدود هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان تسهیلات جذب شده در حوزه مکانیزاسیون داریم. یعنی اگر بخواهیم آورده‌های  شخصی و خریدهای نقدی را در این سرمایه‌گذاری دخالت دهیم، حدود  ۱۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حوزه مکانیزاسیون کشور اتفاق افتاده است.

به گفته وی اگرچه در زمینه تأمین و تولید ماشین‌های کشاورزی خود اتکا هستیم و ۹۰ تا ۹۵ درصد نیازهای ماشینی را در کشور خودمان تولید می‌کنیم، اما تحریم‌ها فشار جدی را بر حوزه‌های ماشین‌هایی که در داخل تولید نمی‌شدند وارد کرد و به بخشی از تولیدات داخل کشور نیز این مشکلات وارد شد.

تحویل حدود ۱۳هزار تراکتور و ۳۰۰ دستگاه کمباین برداشت غلات به کشاورزان

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: درحال حاضر حدود ۱۳ هزار و ۱۰۰ دستگاه تراکتور به کشاورزان تحویل داده شده و بیش از ۳۰۰ دستگاه کمباین برداشت غلات از ابتدای سال تاکنون در اختیار کشاورزان قرار داده شده است. در حقیقت با  تمام ناملایمات، صنعت ماشین آلات کشاورزی و سازندگان ماشین های کشاورزی به نیازهای بخش کشاورزی پاسخ و با سخت ترین شرایط نسبت به تولید خودشان ادامه دادند.

عباسی همچنین به تغییر قیمت ماشین آلات کشاورزی در سال های ۹۷ و ۹۸ اشاره کرد و گفت: در برخی از ماشین‌های کشاورزی که نیازمند تامین از منابع وارداتی بودند افزایش قیمت را داشتیم، اما در تولید داخل بین ۵۰ تا ۸۵ درصد افزایش قیمت را نسبت به سال ۹۷ داشتیم.

 به گفته این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی،  وزارت صنعت باید توجه جدی‌تری را به حوزه صنعت ماشین‌های کشاورزی داشته باشد. این حوزه نیازمند حمایت جدی‌تری است، تا کالای تولیدی از نوسان قیمتی کمتری برخوردار شود.

وی گفت: کارخانه تراکتورسازی از سال گذشته تا به امروز ۸۸ درصد قیمت تراکتورهای پرتیراژش را افزایش داده است. خواهشمان این است که به همان مقداری که  محصولات کشاورزی مورد اعمال سیاست‌های قیمتی قرار می گیرد، ابزار و نهاده‌های تولید هم مورد اعمال سیاست‌ها قرار بگیرد.

وی در ادامه گفت: سرپرست وزارتخانه مخالفت خود را از افزایش قیمت تراکتور از ماه گذشته اعلام کردند و ما نیز مانع از افزایش قیمت شدیم. امیدواریم که وزارت صنعت هم تمهیدات لازم را برای مدیریت هرچه بهتر قیمت در حوزه صنعت ماشین آلات کشاورزی به عمل بیاورد.

تولید لاستیک ماشین آلات کشاورزی در کشور کم بوده است

عباسی همچنین به قطعات ماشین آلات کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: در برخی از اجزا و قطعات ماشین آلات کشاورزی با مشکلاتی مواجه هستیم و امیدواریم که وزارت صنعت این مشکلات را رفع کند. اجزا و قطعات ماشین‌های کشاورزی اولویت کالایی ۲ دارد و بخشی از لاستیک و قطعات ماشین‌های کشاورزی تولید داخل ندارند. علیرغم این‌که صنعت بزرگ لاستیک سازی را در کشور داریم ولی حرکت به سمت تولید لاستیک‌های کشاورزی کم بوده است. بنابراین از صنف لاستیک سازان کشور و حوزه صنعت کشور تقاضا داریم که لاستیک خودروهای حمل و نقل اگر چه مهم است اما لاستیک کمباین و تراکتور نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

۸۰ درصد برداشت برنج مکانیزه است

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به مکانیزاسیون زراعت نیز اشاره کرد و گفت: کار کاشت تا برداشت برنج بسیار پرمشقت است. زنان و مردان شالیکار باید تا زانو در گل فرو برود، عملیات نشاکاری و برداشت را انجام دهند . به عبارت دیگر از سال ۹۲  حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد اراضی کشور مکانیزه بودند ولی در حال حاضر به طور میانگین این روند به ۶۰ تا ۷۵ درصد رسیده است و در حوزه برداشت برنج حدود ۸۰ درصد مزارع کشور مکانیزه است.

به گفته وی در حوزه برنج حدود ۸۰ درصد برداشت مکانیزه، حدود ۵۰ درصد کاشت مکانیزه در سال ۹۷ اتفاق افتاد. پیش بینی ما این است که در سال آتی یعنی سال ۹۹ در عملیات  کاشت برنج کشور جهش دیگری داشته باشیم و تا سال ۱۴۰۰ بتوانیم در حدود ۸۰ درصد برنج کشور را به صورت مکانیزه کاشت و برداشت کنیم. در حقیقت این اتفاق بسیار بزرگی است و جامعه شالیکار از این کار پر مشقت و بیماری‌های مختلف رها می شوند.

استفاده از مطالب بانک اطلاعات تولید و خدمات فعال ترین با ذکر منبع بلامانع است.